Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasztet z zająca

Składniki
Sposób przygotowania
  • Słoninę i przodek zajęczy zalać 1 litrem wrzącej wody, dodać cebulę, sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej, roztarty czosnek i gotować pod przykryciem do miękkości.

  • Pod koniec gotowania dodać suche bułki, zajęczą i cielęcą wątróbkę.

  • Mięso obrać z kości i razem z cebulą i namoczoną bułką dwukrotnie zemleć.

  • Doprawić solą, pieprzem i majerankiem, dodać jajko, wymieszać.

  • Blachę wyłożyć plastrami słoniny, ułożyć na niej mięsną masę, wygładzić po wierzchu i piec ok. 45 minut.

  • Podawać na zimno z sosami do mięs, lub z oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny.

Oceny i komentarze: 0