Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasztet z soczewicy

Składniki
Sposób przygotowania
  • Soczewicę gotuj, aż rozpadnie się na miękką papkę.

  • Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  • Cebulę drobno pokrój.

  • Marchewkę i cebulę smaż na oleju na średnim ogniu ok. 10 minut.

  • Następnie dopraw solą, pieprzem, ognistą mieszanką przypraw i curry.

  • Smaż jeszcze chwilę, a następnie wymieszaj z odsączoną soczewicą i jajkami.

  • Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia, podłużnej formy.

  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 st. ok. 45 minut.

Oceny i komentarze: 0