Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kotlety z sarniny

Składniki
Porcja dla: 8 osób
Sposób przygotowania
  • Kotlety z sarniny dobrze natrzeć mieszaniną z oleju, soku z cytryny oraz jałowca i wstawić do lodówki na 48 godzin.

  • Przed podaniem sarninę polać sosem.

  • Jako dobry dodatek do dania polecamy malutkie grzanki jak frytki.

  • Następnie wyjąć je i dokładnie osuszyć z nadmiaru marynaty.

  • Mięso oprószyć solą, pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Na każdym kawałku mięsa położyć plasterek boczku, całość zawinąć w folię i piec 25-30 minut w uprzednio nagrzanym piekarniku.

  • Po upieczeniu kotlety wyjąć z folii i trzymać w cieple.

  • Zachować sos z pieczenia.

  • Na patelni roztopić masło, lekko podsmażyć mąkę, rozprowadzić sosem z pieczenia oraz wywarem mięsnym i lekko zagotować.

  • Do sosu dodać śmietanę, gotować 2 minuty, a następnie wymieszać z galaretką porzeczkową.

  • Kotlety ułożyć na dobrze ogrzanym półmisku, ugarnirować galaretką porzeczkową podaną w wydrążonych połówkach cytryn.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas marynowania mięsa

Oceny i komentarze: 0