Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić w grubą kostkę.

  • Dodać przyprawę, wino, sok z cytryny, oliwę i dokładnie wymieszać.

  • Odstawić w chłodne miejsce (najlepiej do następnego dnia).

  • Cebulę, ziemniaki i marchewkę pokroić w grubą kostkę i wymieszać razem z fasolką.

  • Arkusze pergaminu ułożyć po 2 na sobie, tak aby tworzyły gwiazdę.

  • Mięso i warzywa rozłożyć po równo na pergaminach, na wierzchu każdego położyć plaster pomidora i pokruszoną fetę.

  • Każdą paczuszkę związać sznurkiem jak sakiewkę.

  • Piec ok. 1,5 godz. w temp.180C.

  • Paczuszki z pergaminu serwować na talerzu.

Oceny i komentarze: 0