Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kaczka z porzeczkami

Składniki
Porcja dla: 8-10 osób
Sposób przygotowania
  • Kaczkę oczyścić, opłukać, natrzeć solą i rozmarynem.

  • Cebulki obrać.

  • Bulion wymieszać z octem i miodem.

  • W brytfannie rozgrzać tłuszcz, zrumienić kaczkę, dodać cebulki, wlać bulion, piec 35 minut w temperaturze 180° C.

  • Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, smażyć 3-4 minuty na maśle.

  • Porzeczki osączyć, razem z wątróbką wyłożyć na mięso, piec 5 minut.

Oceny i komentarze: 0