Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kaczka z imbirem

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Kaczkę umyć w zimnej wodzie, podzielić na 8 jednakowych porcji, osuszyć i natrzeć solą.

  • Plastry ananasa pokroić na kawałki i dodać razem z utartym imbirem do sosu.

  • Porcje kaczki zagrzać w sosie.

  • Podawać kaczkę z ryżem.

  • Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju.

  • Zrumienić na nim kawałki kaczki i odstawić w ciepłe miejsce.

  • Pory dokładnie oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki.

  • Imbir obrać, przekroić na pół; połowę imbiru pokroić w słupki, resztę zetrzeć.

  • Pory i słupki imbiru zeszklić na pozostałym oleju.

  • Dodać wino, sos sojowy i chilli, gotować 5 minut na małym ogniu.

  • Porcje kaczki dodać do sosu dusić pod przykryciem przez 10 minut.

  • Sos przetrzeć przez sito i zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w soku ananasowym, jeszcze raz zagotować.

Oceny i komentarze: 0