Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Jagnięcina z pomidorami i cieciorką

Składniki
Porcja dla: 6-74 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić na porcje i podsmażyć wraz z drobno posiekaną cebulą na oliwie, aż nabierze złocistego koloru.

  • Dodać 1 szklankę wody i dusić około 30 min.

  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.

  • Dodać do mięsa wraz z cieciorką, tapenadą, tymiankiem, rozmarynem, pieprzem i solą.

  • Dusić kolejne 30 min (w trakcie duszenia dodawać stopniowo ok. ½ szklanki wody).

  • Podawać z sałatą i kaszą kuskus.

Oceny i komentarze: 0