Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Jagnięcina pieczona w cieście

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Jagnięcinę natrzeć przyprawami, zasznurować i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce.

  • Podawać z surówką z białej kapusty.

  • Następnie posmarować masłem i piec ok. 50 minut w piekarniku o temp. 200 stopni.

  • Ostudzić i zdjąć sznurek.

  • Przygotować ciasto: wymieszać szybko mąkę z masłem, aż powstaną okruszki.

  • Dodać tyle wody, aby powstało miękkie, ale nie lepkie ciasto.

  • Owinąć w folię i odstawić do lodówki na 1-2 godziny.

  • Rozwałkować ciasto na powierzchni lekko posypanej mąką i owinąć nim mięso.

  • Udekorować kawałeczkami ciasta, posmarować roztrzepanym jajkiem i nakłuć w kilku miejscach.

  • Ułożyć potrawę na czystej blasze i piec ok. 50 minut w piekarniku o temp. 200° C.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas marynowania mięsa i chłodzenia ciasta

Oceny i komentarze: 0