Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gulasz z udźca jelenia

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Mięso kroimy na równe kawałki, przyprawiamy pieprzem i posiekanym rozmarynem.

  • Smażymy partiami na dobrze rozgrzanym oleju.

  • Po przesmażeniu mięsa wlewamy wino i częściowo redukujemy.

  • Pokrojone na równe kawałki warzywa i jabłko wkładamy do kociołka wraz z mięsem, jałowcem i ostrą papryką.

  • Całość zalewamy wywarem, sokiem pomidorowym i dusimy na małym ogniu przez około 1,5 godziny. Dolewamy wody, jeśli zajdzie taka potrzeba.

  • Gulasz podczas duszenia zredukuje się, więc nie ma potrzeby zagęszczania.

  • Pod koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  • Danie podajemy z ulubioną kaszą.

Oceny i komentarze: 0