Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gęsina z kociołka na słodko-winnej kapuście, z fasolą jaś, śliwką węgierką i jabłkiem

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Kociołek powoli rozgrzewamy, uda gęsie opalamy nad ogniem, oczyszczamy z pozostałych piór.

  • Oczyszczone uda kroimy w grubą kostkę i usuwamy błony i ścięgna.

  • Wrzucamy do kociołka i wytapiamy tłuszcz.

  • Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, liście laurowe, sól, pieprz i ziele angielskie.

  • Całość chwilę przesmażamy i po chwili dodajemy ziemniaki pokrojone w łódeczki, poszatkowaną kapustę.

  • Na wierzchu układamy jabłka, śliwki i majeranek związany w pęczek.

  • Kości pozostałe po trybowaniu, układamy pomiędzy warstwami i wyjmujemy przed podaniem. Pod koniec gotowania, całość mieszamy.

  • Dodajemy ocet i cukier do uzyskania słodko winnego smaku potrawy.

Oceny i komentarze: 0