Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gęsie żołądki z sosem z nalewki porzeczkowej i purée pietruszkowym

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Żołądki oczyszczamy, wrzucamy do szybkowaru ze wszystkimi składnikami i gotujemy około 30 min.

  • Przesmażamy szyje, dodajemy obraną włoszczyznę i błony z żołądków oraz przyprawy. Po około 10min dodajemy nalewkę, wodę i redukujemy sos o połowę.

  • Obraną pietruszkę ścieramy na tarce i dusimy na maśle. Po chwili dodajemy skórkę z cytryny i sok, następnie dodajemy 20ml wody. Wszystko blendujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Oceny i komentarze: 0