Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gęś w sosie makowym

Składniki
Porcja dla: 4 osoby
Sposób przygotowania
  • Piersi z gęsi oprószyć rozmarynem i solą morską, dodać miód, ocet balsamiczny, oliwę, dobrze wymieszać i odstawić na 36 godz.

  • Zamarynowanć gęś obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni a następnie wstawić do piekarnika na 140 st. na ok. 15-20 minut.

  • Sos: Wino wlać na patelnię, dodać mak, gotować ok. 10 minut.

  • Dodać borówkę, pieprz młotkowany, na koniec zimne masło i dokładnie wymieszać trzepaczką.

  • Doprawić do smaku solą morską.

Oceny i komentarze: 0