Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Filet z zająca z boczkiem

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Combry opłukać, odciąć z kości, z mięsa wyciąć filety.

  • Pozostały tłuszcz rozgrzać w w brytfannie, zrumienić filety.

  • Piec 15-20 minut w temperaturze 240° C.

  • Piekarnik wyłączyć, filety pozostawić jeszcze 10 minut.

  • Jabłka umyć, przekroić, gotować 7 minut w lekko ocukrzonej wodzie.

  • Wyjąć i napełnić galaretką.

  • Sos podgrzać, dodać śmietanę, zagotować, przyprawić solą i Pieprzem.

  • Filety podawać z sosem i jabłkami z jagodami.

  • Natrzeć solą, Pieprzem, Papryką i Tymiankiem.

  • Każdy filet obłożyć 4 plastrami boczku, związać, odstawić na 20 minut.

  • Cebulę obrać, posiekać.

  • Włoszczyznę oczyścić, umyć, pokroić. 2 łyżki tłuszczu rozgrzać w brytfannie, zrumienić kości.

  • Dodać cebulę i włoszczyznę, smażyć 3 minuty.

  • Wlać wino i bulion, wrzucić listki laurowe, ziarna pieprzu i jałowiec, doprowadzić do wrzenia.

  • Gotować 15 minut.

  • Sos przecedzić, odstawić.

Oceny i komentarze: 0