Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Dubliński Irish Stew

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Baraninę oczyścić ze ścięgien i tłuszczu, pokroić w kostkę tak jak na gulasz.

  • Gotować pod przykryciem 90-120 minut.

  • W czasie gotowania potrawy nie mieszać.

  • Przed podaniem posypać natką pietruszki.

  • Mięso zalać niewielką ilością wody, lekko posolić, szybko doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze około 10 minut.

  • Następnie mięso wyjąć z garnka, wywar zachować.

  • Cebulę pokroić w krążki, marchew i kapustę w paski.

  • Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

  • Duży rondel wyłożyć plasterkami boczku, napełnić warstwami mięsa, cebuli, marchwi, kapusty i ziemniaków.

  • Na środkowej warstwie składników położyć listek laurowy.

  • Każdą warstwę posypać solą, pieprzem i kminkiem.

  • Składniki zalać wywarem z mięsa.

Oceny i komentarze: 0