Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wykwintne sznycle z indyka

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Sos: Do octu dodać 4 łyżki wody, estragon, drobno posiekaną cebulę, pietruszkę i gotować na małym ogniu, aż prawie cały płyn odparuje.

  • Ostudzić, wymieszać z żółtkami i w kąpieli wodnej, ciągle mieszając, powoli podgrzewać.

  • Gdy sos zgęstnieje dodać, nadal mieszając, rozpuszczone masło, aby powstał gęsty, gładki krem.

  • Kotlety delikatnie rozbić, natrzeć z obu stron solą, oprószyć mąką i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor.

  • Masło rozgrzać na patelni, wrzucić główki szparagów i przez ok. 5 min. smażyć na maśle, delikatnie obracając.

  • Główki szparagów ułożyć na sznyclach i polać sosem.

  • Podawać ziemniakami duchesse (dostępne gotowe, mrożone do smażenia w głębokim tłuszczu) lub krokiecikami ziemniaczanymi.

Oceny i komentarze: 0