Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Warzywna potrawka z kurczaka

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Kurczaka podzielić na części, zalać zimną wodą, dodać czosnek i ugotować.

  • W trakcie gotowania zdejmować pianę i zmniejszyć ogień.

  • Kurczaka wyjąć, oddzielić mięso od kości i pokroić w słomkę.

  • Wywar przecedzić.

  • Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.

  • Gdy cebula się zrumieni, dodać masło, pokrojone w kostkę marchewkę i ziemniaki, wszystko dusić ok. 5-10 min.

  • Uduszone warzywa z boczkiem oraz sól dodać do wywaru i gotować ok. 10 min.

  • Pod koniec gotowania włożyć pokrojonego kurczaka i przyprawić majerankiem i pieprzem.

  • Podawać z pieczywem.

Oceny i komentarze: 0