Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Udziec z indyka z owocami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Z udźca wytrybować kość, natrzeć solą, pieprzem, imbirem, papryką, cynamonem i zostawić na ok. 2 godziny w chłodnym miejscu.

  • Następnie udziec zrolować, związać i obsmażyć na gorącym tłuszczu.

  • Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć owocami i podlać syropem z owoców.

  • Dusić w piekarniku w temperaturze 200° C ok. 1,5 godziny.

  • Uduszone mięso wyjąć z naczynia, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku.

  • Sos wraz z owocami zagęścić mąką, zagotować, następnie polać mięso i udekorować winogronami.

  • Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0