Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sznycel z indyka z migdałami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso umyć, osuszyć, usunąć wszystkie błony, sznycle natrzeć z obu stron pieprzem.

  • Sznycle podawać udekorowane pokrojonymi brzoskwiniami.

  • Odpowiednimi dodatkami są bagietka i młoda sałata.

  • Sól wymieszać z mąką i papryką, obtoczyć w niej sznycle.

  • Nadmiar mąki otrzepać.

  • Połowę masła rozgrzać w dużej patelni i smażyć na nim sznycle po minucie z każdej strony.

  • Zdjąć sznycle z patelni i obtoczyć je w płatkach migdałowych.

  • Migdały dobrze przycisnąć do mięsa.

  • Pozostałe mięso włożyć na patelnię smażyć sznycle ponownie z każdej strony po 3-4 minuty.

  • Ułożyć sznycle na podgrzanym półmisku i przechowywać w cieple.

  • Osączone połówki z brzoskwini pokroić w plasterki i podgrzać krótko na patelni.

Oceny i komentarze: 0