Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Skrzydełka kurczaka z sezamem

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Odciąć i odrzucić końce skrzydełek.

  • Pozostałą część przeciąć przez staw, rozdzielając każde skrzydełko na dwa kawałki.

  • Kawałki skrzydełek posypać przyprawą.

  • Na patelni rozgrzać olej, włożyć skrzydełka i smażyć do lekkiego zrumienienia (przez ok. 3 minuty).

  • Dodać sos sojowy, wino, 2 łyżki wody i dokładnie wymieszać.

  • Patelnię przykryć i dusić na małym ogni 15-20 min.

  • Zwiększyć płomień do dużego.

  • Ciągle mieszając, podgrzewać do momentu, aż na patelni powstanie gęsty sos.

  • Skrzydełka wyjąć z patelni i osypać ziarnem sezamu.

Oceny i komentarze: 0