Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Skrzydełka 5 smaków

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Fasolkę wraz z zalewą przetrzeć przez sito.

  • Dodać przyprawę, sos sojowy, ocet i wymieszać.

  • Najmniejszą (zewnętrzną) część skrzydełek odciąć i odrzucić.

  • Pozostałą część posolić, posmarować masą i odstawić na 2 godziny.

  • Następnie oprószyć mąką.

  • W głębokim garnku rozgrzać olej do maksymalnie wysokiej temperatury.

  • Smażyć ok. 4 minut, aż skrzydełka będą rumiane.

  • Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

  • Podawać ze skrzydełkami.

Oceny i komentarze: 0