Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pierś z kurczaka marynowana w mleku kokosowym i chilli

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na pół (przekładamy do miski). Mleko kokosowe gotujemy na wolnym ogniu ze skórkami z imbiru, trawą cytrynową z cukrem i sosem rybnym.

  • Do kurczaka dodajemy posiekaną kolendrę, pokrojoną w drobną kostkę chilli, pieprz zielony, sól morską, posiekany imbir i zalewamy przecedzonym zredukowanym mlekiem kokosowym.

  • Kurczaka, przyprawy i mleko kokosowe porządnie mieszamy – odkładamy do zamarynowania na 15 min. Sałaty myjemy, rwiemy na małe kawałki i układamy na talerzu.

  • Przygotowujemy Fit up! Sos do sałatek włoski i polewamy po sałacie. Kurczaka grillujemy z obu stron i układamy po pokrojeniu na sałacie.

Oceny i komentarze: 0