Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pierś kurczaka z marynowanymi winogronami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Połączyć wino, olej, rozmaryn i wyciśnięte ząbki czosnku.

  • Do przyrządzonej marynaty włożyć mięso oraz przekrojone na pół i oczyszczone z pestek winogrona.

  • Marynować ok. 7-8 godzin.

  • Następnie piersi wyjąć z marynaty, zrumienić na maśle, oprószyć pieprzem i solą i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

  • Marynatę zagotować, wyjąć winogrona.

  • Marynatę doprawić solą i Pieprzem, gotować na małym ogniu do częściowego odparowania płynu.

  • Następnie zagęścić mąką.

  • Powstałym sosem polać upieczone piersi z kurczaka i posypać marynowanymi winogronami.

  • Podawać z białym pieczywem.

Oceny i komentarze: 0