Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pierś kurczaka w delikatnej skorupce migdałowej

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso natrzeć ze wszystkich stron przyprawą do kurczaka i odstawić w chłodne miejsce.

  • Pomidory rozgnieść widelcem, dodać posiekaną cebulę i paprykę, pokrojone na pół oliwki i czosnek granulowany.

  • Przyprawić do smaku Pieprzem i Solą.

  • Musztardę wymieszać z majonezem i migdałami, dodać tyle wody, aby powstała kremowa masa.

  • Formę do pieczenia posmarować olejem, na dnie rozłożyć masę pomidorową.

  • Kremem musztardowym posmarować wierzch filetów i ułożyć je na masie pomidorowej.

  • Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220° C.

Oceny i komentarze: 0