Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pierś indyka z goździkami

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Pieprz wymieszać z solą i obtoczyć w nim mięso.

  • Następnie naszpikować je goździkami.

  • Ułożyć w nasmarowanym, żaroodpornym naczyniu, piec ok. 1,5 godz. w temp. 200 stopni C, polewając bulionem.

  • Do rondla wlać sok z ananasa, bulion połączony z mąką, sos sojowego, miód, octu winny i dobrze wymieszać.

  • Powoli podgrzewać, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.

  • Przyprawić do smaku sokiem z cytryny i pozostałymi przyprawami.

  • Pokrojone w plastry mięso polać sosem.

  • Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0