Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczone piersi kurczaka w maśle ziołowym

Aromatyczne piersi kurczaka z masłem ziołowym.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Rozgrzej piekarnik do 180o C. Wymieszaj masło z ziołami do drobiu Kamis i dopraw 1 łyżeczką soli.

  • Zrób trzy płytkie nacięcia w piersi kurczaka.

  • Posmaruj piersi masłem i przypraw czarnym pieprzem. Połóż kawałki cebuli wokół kurczaka i piecz w piekarniku przez 10 minut.

  • Po 10 minutach polej każdą pierś kurczaka łyżką wody i piecz przez kolejne 5 minut.

  • Wyjmij piersi z piekarnika i odczekaj 2 minuty przed podaniem.

Oceny i komentarze: 0