Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Paprykarz z piersi kurczaka

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni.

  • Podsmażyć na niej pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, dodać drobno pokrojoną cebule, zrumienić.

  • Całość przełożyć do rondla, wlać bulion, dodać przyprawę i dusić ok. 50 min.

  • Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory i dusić jeszcze ok. 10 min.

  • Doprawić do smaku chili i solą.

  • Śmietanę rozprowadzić z kilkoma łyżkami ciepłej wody i dodać do potrawy.

  • Gotować ok. 10 min.

  • Podawać z pieczywem.

Oceny i komentarze: 0