Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pałki kurczaka z kolorowymi warzywami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Cebulkę pokroić na połówki, ziemniaki w ćwiartki, fasolkę na kawałki długości ok. 3 cm.

  • Marchewki, jeśli są małe, zostawić w całości, jeśli duże, pokroić w plastry.

  • Kurczaki posypać solą, pieprzem, natrzeć papryką i oprószyć mąką.

  • Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Na tłuszczu ze smażenia mięsa lekko skarmelizować cukier.

  • Dodać cebulkę, marchew i fasolkę. Podsmażać ok. 5 minut, stale mieszając.

  • Warzywa i ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać czosnkiem, ułożyć na nich pałki kurczaków, wlać bulion.

  • Kurczaki piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temp.180°C ok. 40-45 minut. 15 minut przed końcem pieczenia odkryć. Podawać w formie.

Oceny i komentarze: 0