Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Palki kurczaka po brazylijsku

Pałki z kurczaka w cytrusowej marynacie z dodatkiem pikantnej salsy.

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
  • Zawartość saszetki Kamis Grill brazylijski wymieszaj w naczyniu z olejem, białym rumem i octem winnym z białego wina. Dwie łyżki marynaty odlej na później.

  • Pałki kurczaka dokładnie pokryj marynatą.

  • Przykryj i odstaw mięso do zamarynowania na 15 minut, a dla lepszego efektu wstaw do lodówki na całą noc.

  • W międzyczasie przygotuj salsę: w małej misce wymieszaj posiekane pomidory, czerwoną cebulę, sok z limonki, kolendrę i szczyptę soli.

  • Ułóż pałki kurczaka na ruszcie i grilluj przez około 30 minut. Co pewien czas obracaj je i smaruj pozostałą marynatą, by mięso nabrało jeszcze intensywniejszego smaku.

  • Podawaj je prosto z grilla z dodatkiem wcześniej przygotowanej salsy.


  • Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >

Oceny i komentarze: 0