Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kuskus z kurczakiem na słodko

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Kuskus zalać 2 szklankami wrzącej wody, dodać połowę masła.

  • Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojoną w krążki cebulę, dodać kawałki kurczaka, kurkumę i pozostałe masło.

  • Chwilę smażyć a następnie zalać wodą (ok. 2 szklanki) i gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie.

  • Pod koniec gotowania dodać miód, przyprawy, rodzynki.

  • Na rozgrzany półmisek wyłożyć kuskus, zrobić w nim zagłębienie, ułożyć mięso i polać sosem.

Oceny i komentarze: 0