Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kurze piersi nadziewane kozim serem

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Ser pokroić na 8 plasterków.

  • Przeciąć każdą pierś na pół, następnie naciąć kieszonki w każdej z połówek.

  • Z koncentratu pomidorowego, połowy oliwy, czosnku i 1 łyżeczki przyprawy przygotować pastę, grubo posmarować wnętrze kieszonek.

  • Do każdej włożyć po 2 plasterki sera i 1 cienki talarek cebuli.

  • Spiąć wykałaczkami.

  • Z cytryny, oliwy, 2 łyżeczek przyprawy grill pikantny przygotować zalewę.

  • Włożyć nadziane piersi w zalewę na ok. 2 godziny.

  • Piersi grillować po ok. 4 minuty z każdej strony.

  • Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Oceny i komentarze: 0