Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kurczęta "Po Polsku"

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Kurczaki od środka umiarkowanie posolić, na wierzchu natrzeć papryką, czosnkiem i solą.

  • Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć.

  • Wątróbkę drobno posiekać po czym utrzeć z masłem i żółtkiem.

  • Dodać bułkę, natkę, posolić i dokładnie wymieszać.

  • Białka ubić na sztywno i delikatnie mieszając połączyć z farszem (gdyby farsz był nieco za rzadki można dodać tartą bułkę).

  • Kurczaki napełnić farszem i zaszyć.

  • Na początku pieczenia obficie polewać masłem a następnie własnym sosem. .

  • Podawać z mizerią lub sałatą ze śmietaną i młodymi ziemniakami

Oceny i komentarze: 0