Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kurczak z orzeszkami w sosie ostrygowym z bazylią

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pierś z kurczaka kroimy w łezki doprawiamy ją przyprawą do kurczaka złocistą i oprószamy mąką ziemniaczaną a następnie – smażymy w głębokim tłuszczu.

  • Imbir, cebulę i chilli kroimy w paseczki i smażymy na rozgrzanym oleju.

  • Dodajemy paprykę pokrojoną w romby, kurczaka i orzeszki słone – energicznie mieszamy.

  • Podlewamy bulionem i doprawiamy do smaku – mieszamy.

  • Zagęszczamy mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.

  • Po zdjęciu z ognia dodajemy pokrojone listki bazylii.

Oceny i komentarze: 0