Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kurczak po kaukasku

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Kurczaka podzielić na części.

  • Warzywa pokroić w drobną kostkę.

  • W dużym garnku rozgrzać olej, obsmażyć na nim kawałki kurczaka.

  • Dodać warzywa i mieszając, smażyć razem z mięsem ok.10 min.

  • Piekarnik nagrzać do temperatury 180° C.

  • Do garnka z kurczakiem dodać sól, pieprz i liście, dolać 1 litr wody i wsypać umyty ryż.

  • Do garnka z kurczakiem dodać sól, pieprz i liście, dolać 1 litr wody i wsypać umyty ryż.

  • Ogórek marynowany drobno pokroić i przed podaniem dodać razem z kwaśną śmietaną do potrawy.

Oceny i komentarze: 0