Kurczak Bahian z fasolą i puree z manioku

19
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 10

Składniki

  • Puree z manioku:
  • 1 opakowanie (680 g) mrożonego manioku
  • 1/4 szklanki masła, miękkiego
  • 1/3 szklanki pełnotłustego mleka, podgrzanego
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • 1/4 łyżeczki Pieprz biały mielony w torebce
  • Kurczak i fasola:
  • 1/4 szklanki masła
  • 680 g udek z kurczaka bez skóry i bez kości, pokrojonych w kostki wielkości 2,5 cm
  • 1 średnia cebula, posiekana
  • 1 średnia czerwona papryka, pokrojona
  • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mieszanki przypraw Bahian
  • 1/4 szklanki mąki
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 szklanka odmrożonej lub odcedzonej i opłukanej czarno nakrapianej fasoli
  • 1/2 szklanki grubo pokrojonych czarnych oliwek bez pestki
  • 4 łyżki posiekanej świeżej kolendry, oddzielnie
  • 1 łyżeczka Sól morska
  • 2 łyżki utartego sera Cotija lub Romano

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy