Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Korzenna kaczka śliwkowa w 5 smakach

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Filet z kaczki oczyść, umyj i osusz. Natnij od strony skóry uważając aby nie przeciąć mięsa.

  • Opiecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut po każdej ze stron aby nabrała złocistego koloru i dymnego aromatu.

  • Przełóż na patelnię. Wrzuć przekrojone na pół, pozbawione pestek śliwki. Dolej wino i sos sojowy. Dodaj przyprawę 5 smaków. Duś jeszcze kilka minut do czasu aż połowa płynu odparuje i utworzy się sos.

Oceny i komentarze: 0