Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Indyk z gorczycą

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Wino wymieszać z musztardą, gorczycą, pieprzem, olejem, sokiem z cytryny i czosnkiem.

  • Dodać marchew pokrojoną w cienkie paski i cebule naszpikowane goździkami.

  • Mięso włożyć do marynaty i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie mięso odsączyć i obsmażyć na oleju.

  • Przełożyć je do rondla, dodać sól, pieprz oraz przecedzoną marynatę.

  • Dusić na małym ogniu ok. godziny. Miękkie mięso pokroić w plastry. Do sosu wlać śmietanę zaprawioną mąką i wymieszać.

  • Mięso polać sosem. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Oceny i komentarze: 0