Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Hiszpańska paella

Ta mieszanka ziół i przypraw zanurzonych w oleju słonecznikowym pozwoli Ci przygotować prawdziwą hiszpańską paellę.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
30 min Czas gotowania
  • Na dużej patelni podsmaż pokrojona w kostkę cebulę, dodaj plastry chorizo i pokrojonego w grubą kostkę kurczaka. Smaż wszystko 2-3 min.

  • Dodaj czosnek w płatkach, paprykę słodką i ostrą, szafran i dokładnie wymieszaj. Wsyp ryż, podlej winem. Po 2-3 min dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz groszek.

  • Wlej bulion, dopraw solą morską i gotuj na wolnym ogniu 20-25 min, bez mieszania.

  • Podawaj posypaną natką pietruszki i z cząstkami cytryny.

Oceny i komentarze: 0