Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Hiszpańska paella

Ta mieszanka ziół i przypraw zanurzonych w oleju słonecznikowym pozwoli Ci przygotować prawdziwą hiszpańską paellę.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Wymieszaj zawartość Esencji Smaku, a następnie przełóż ją na patelnię i podgrzej na średnim ogniu. Przez 5 minut delikatnie obsmażaj cebulę i kiełbasę chorizo, aż zmiękną.

  • Dodaj kurczaka i smaż przez 2-3 minuty. Mieszając, wsyp ryż i smaż przez kolejną minutę. Dodaj wodę, paprykę i groszek. Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień i od czasu do czasu mieszając, gotuj powoli przez 20-25 minut lub do momentu, gdy kurczak będzie ugotowanym, a ryż miękki.

  • Aby wzbogacić smak, podaj z chrupiącą sałatą.

Oceny i komentarze: 0