Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gulasz egzotyczny

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Rodzynki namoczyć.

  • Mięso pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na maśle (ok. 2 minut).

  • Do bulionu wsypać orzechy, dodać miód zagotować.

  • Skarmelizować cukier, rozprowadzić go wodą i dodać do bulionu.

  • Mięso, rodzynki, pokrojone w kostkę ananasy, brzoskwinie i pomarańcze zalać bulionem.

  • Mąkę wymieszać w ½ szklanki wody i połączyć z gulaszem.

  • Całość zagotować.

  • Przed podaniem dodać pokrojone w plastry banany.

  • Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0