Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Flaczki drobiowe

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Kurczaka przeciąć na pół i ugotować wywar z włoszczyzną.

  • Gdy kurczak będzie miękki wyjąć z wywaru, ostudzić.

  • Następnie mięso oddzielić od kości i pokroić wzdłuż włókien.

  • Wywar przecedzić, ugotowaną marchewkę pokroić w cienkie paski.

  • Mięso i marchewkę włożyć do wywaru.

  • Dodać koncentrat pomidorowy.

  • Doprawić przyprawą do flaków.

  • Wsypać majeranek i gotować ok. 10 min.

  • Podawać ze świeżą bagietką.

Oceny i komentarze: 0