Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pierogi z grzybami

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Zagnieść ciasto (gdyby było za twarde można dodać więcej wody).

  • Grzyby opłukać i namoczyć (minimum 1-2 godziny).

  • Gotować ok. 50 minut., odcedzić, wywar zachować.

  • Cebule posiekać i zrumienić na maśle, dodać drobno pokrojone grzyby, wywar, tartą bułkę, sól i pieprz.

  • Dusić aż farsz zgęstnieje.

  • Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki.

  • Nakładać na środek farsz i zlepiać.

  • Pierogi wrzucić na osolony wrzątek i ugotować.

  • Podawać polane masłem.

Oceny i komentarze: 0