Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasta z rozmarynem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Orzeszki podgrzać kilka minut na suchej patelni, a następnie zemleć.

  • Cebulę i czosnek obrać, opłukać i drobno posiekać.

  • Rozgrzać olej, dodać rozmaryn wraz z estragonem, zmieloną kolendrą, imbirem, chili, liśćmi laurowymi.

  • Przez chwilę smażyć, a następnie dodać cebulę i czosnek.

  • Mieszając smażyć aż cebula się przyrumieni.

  • Następnie wyjąć liście laurowe, włożyć orzeszki, masło orzechowe i jeszcze kilka minut podgrzewać, cały czas mieszając.

  • Podawać na zimno, do pieczywa.

Oceny i komentarze: 0