Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Orientalne ciasto naleśnikowe nadziewane sałatką z makaronu sojowego

Składniki
Porcja dla: 3 osób
Sposób przygotowania
  • Makaron sojowy i grzyby mun moczymy w zimnej wodzie ok. 5 godzin – odcedzamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki.

  • Warzywa kroimy w cienkie paski, a cebulę w piórka.

  • W woku rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy wszystkie warzywa zaczynając od cebuli, a następnie kapusty.

  • Na koniec smażymy resztę warzyw.

  • Pod koniec smażenia dodajemy pocięty makaron sojowy, doprawiamy przyprawami – mieszając.

  • Na ciasto układamy farsz, końcówki smarujemy rozmieszanym jajkiem i zwijamy roladkę.

  • Smażymy na głębokim tłuszczu tak, by ciasto się zarumieniło.

Oceny i komentarze: 0