Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Naleśniki z nadzieniem bazyliowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Masło na nadzienie stopić w rondelku, dodać cebulę, czosnek, pieczarki i podsmażyć.

  • Zostawić do ostygnięcia, a następnie zmieszać z pozostałymi składnikami nadzienia.

  • Przygotowany farsz odstawić do lodówki.

  • Składniki ciasta zmiksować na gładką masę i odstawić co najmniej na godzinę.

  • Po tym czasie smażyć naleśniki na złoty kolor.

  • Następnie każdy naleśnik wypełnić nadzieniem, zawinąć i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.

  • Posypać startym parmezanem i polać śmietaną.

  • Piec około 20 minut w nagrzanym piekarniku.

  • Podawać z zieloną sałatą.

Oceny i komentarze: 0