Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Knedle z nadzieniem pieczarkowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Uformować ciasto na knedle (patrz Knedle ze śliwkami).

  • Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć, drobno pokroić. Cebule obrać, posiekać, zrumienić na maśle.

  • Dodać pieczarki, smażyć razem jeszcze przez chwilę.

  • Ostudzić, wbić żółtko, wsypać tartą bułkę, wymieszać.

  • Przyprawić solą i pieprzem.

  • Knedle nadziewać farszem, uformować kulki i ugotować.

  • Resztę masła stopić, polać knedle tuż przed podaniem.

Oceny i komentarze: 0