Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Brian Warzywa zapiekane

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Bakłażany pokroić w kostkę, posolić i odstawić na sitku na 1 godzinę aby odciekły.

  • Cukinię (ze skórą) i cebulę pokroić w plasterki, ziemniaki w drobną kostkę.

  • Oliwę wymieszać z przyprawą.

  • Pomidory sparzyć, pokroić w plastry i połowe ułożyć na dnie naczynia do zapiekania.

  • Pozostałe warzywa wymieszać z oliwą, ułożyć na pomidorach i przykryć drugą połową pomidorów.

  • Przykryć folią aluminiową i piec ok. 30 minut w temp.180°C.

  • Następnie odkryć i piec kolejne 30 minut (do miękkości ziemniaków).

  • Pod koniec pieczenia można posypać kawałkami fety.

Oceny i komentarze: 0