Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

BENTO KIDS z Jaglanką z owocami i korą cynamonu, warzywnym tagliatelle i puddingiem ryżowo – kakaowym i cynamonem

Składniki
Sposób przygotowania
  • Sposób przygotowania jaglanki z owocami:

  • Przepłukaną kaszę jaglaną gotujemy w mleku z łyżeczką masła orzechowego, kardamonem i korą cynamonu.

  • Owoce kroimy na kawałki i karmelizujemy na maśle z cukrem. Dodajemy je do kaszy razem z sosem. Posypujemy wiórkami kokosowymi i doprawiamy odrobiną pieprzu.

  • Sposób przygotowania warzywnego tagiatelle:

  • Gotujemy pęczak. Warzywa tniemy obieraczką do warzyw. Zostawiamy w wodzie z lodem na 15 min. Wyjmujemy, osuszamy, mieszamy z dresingiem i układamy na kaszy. Posypujemy orzechami.

  • Sposób przygotowania puddingu ryżowo-kakaowego:

  • Wszystkie składniki mieszamy w wysokim pojemniku i blendujemy. Gotowe.

Oceny i komentarze: 0