Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pulpety cielęce

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Bułkę namoczyć w wodzie.

  • Podawać z ziemniakami puree.

  • Mięso i bułkę zmielić w maszynce.

  • Wlać 2 łyżki roztopionego masła, dodać jajko, roztarty czosnek, Sól i przyprawy.

  • Wymieszać i odstawić na 30 min. do lodówki.

  • Z mięsa formować owalne pulpety.

  • Otoczyć w mące i smażyć na maśle na średnim ogniu.

  • Szynkę pokroić na paseczki i podsmażyć na maśle.

  • Wlać bulion, włożyć usmażone pulpety, wlać śmietanę i gotować przez 5 min.

  • Doprawić Solą, Pieprzem i sokiem cytrynowym.

Oceny i komentarze: 0