Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić w dużą kostkę.

  • Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju.

  • Do cebuli dodać mięso i 2 łyżki wody.

  • Posolić i dusić około 10 minut.

  • W tym czasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić, zaś paprykę pociąć w cienkie paseczki.

  • Pomidory i paprykę dodać do mięsa i dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż będzie ono miękkie.

  • Następnie śmietanę wymieszaną z mąką wlać do mięsa i zagotować.

  • Doprawić do smaku solą i słodką papryką.

  • Paprykarz podawać z ryżem posypanym natką pietruszki.

Oceny i komentarze: 0