Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

OSSOBUCO - duszona gicz cielęca

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Porcje mięsa obtoczyć w mące wymieszanej z Solą oraz Pieprzem i Majerankiem.

  • Odpowiednimi dodatkami są: szeroki makaron i świeża sałata.

  • Smażyć na 30g masła na złocisty kolor.

  • Dodać cebulę pokrojoną w krążki i rozgnieciony czosnek; smażyć jeszcze ok. 10 minut.

  • Całość przełożyć do głębokiego garnka, dodać wino, skórki pomarańczy i cytryny.

  • Dusić pod przykryciem przez ok. 2 godziny na małym ogniu.

  • W czasie duszenia dolewać od czasu do czasu po kilka łyżek gorącego rosołu.

  • Uduszone porcje mięsa pozostawić w ciepłym miejscu.

  • Wyjąć z nich kości.

  • Sos przetrzeć przez sito, wymieszać z pozostałym masłem, dodać przyprawy i doprawić do smaku Solą.

Oceny i komentarze: 0