Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Klopsiki cielęce z zielonym pieprzem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Kajzerki namoczyć w mleku, lekko odcisnąć, dodać do cielęciny.

  • Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.

  • Dodać jajka, drobniutko posiekane cebule, wyciśnięty przez praskę czosnek.

  • Wszystko dokładnie wymieszać.

  • Dodać sól i pieprz do smaku.

  • Dodać ziarna zielonego pieprzu, wymieszać.

  • Formować niewielkie klopsiki, obtaczać w bułce tartej.

  • Lekko obsmażyć na patelni.

  • Przełożyć do garnka, zalać gotującą wodą dodać sól.

  • Gotować 30-40 min. na wolnym ogniu, pod koniec gotowania zagęścić sos mąką.

Oceny i komentarze: 0